13.Linyit Kültür ve Sanat Festivali Coşkuyla KutladıkTüm Haberler

Tunçbilek Belediyesi tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen Linyit Kültür ve Sanat Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivale Adalet ve Kalkınma Partisi KJütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ,Tavşanlı İlçe Başkanı Nejat Tülek Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray,Tepecik Belediye Başkanı Adnan Korkmaz,İlçe ve Belde Parti teşkilat Başkanları,Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürlüleri , Sivil Toplum Kuruluş yöneticileri,Tunçbilek Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı...Festivalden önce Belediyemiz tarafından sünnet ettirilen çocuklar için sünnet konvoyu tertip edilerek Cumhuriyet Meydanından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu şölen kapsamında sünnet çocukları kurulan oyun parkında gönüllerince eğlendi.Sünnet Ailelerine ve protokole verilen yemek ikramından sonra festival alanına geçildi. Festivale İstiklal Marşı ve Aziz şehitlerimizin anısına 1dk.’lık saygı duruşu ile başladı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Agah Aşkın ” Bu yıl 13.cisi düzenlenen Linyit Kültür ve Sanat Festivalinde öncelikle aziz şehitlerimize rahmet dileyerek;”Bugün burada beldemizin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz Linyit Kültür ve Sanat festivalinde sizlerle olmanın güzelliğini yaşıyoruz.Hepiniz hoşgeldiniz”diyerek katılımlarından dolayı herkese tek tek teşekkür etti. Halk müziği sanatçısı Emel Taşçıoğlu ve Saruhan kardeşlerin birbirinden güzel türkü ve şarkıları ile belde sakinlerini coştururken, Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi belde sakinleri tarafından ilgi ile izlendi.